Calzone cu sunca
PrinteazaCalzone cu sunca din: faina, drojdie, ulei, lapte, oua, mozzarella, sunca, cimbru, unt, ciuperci, sare, sminte de floarea soarelui.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 25 g drojdie
- 30 ml ulei
- 300 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- sare
Pentru umplutură:
- 250 g mozzarella
- 250 g şuncă de Praga
- cimbru uscat
- 50 g unt
- 200 g ciuperci
- sare
- 100 g seminţe de floarea-soarelui
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Se încălzeşte laptele, se adaugă 1 linguriţă zahăr, drojdia şi se lasă să crească.
După ce a crescut, se adaugă gălbenuşurile, sarea, uleiul, făina şi se frământă bine.
Se pune la dospit cam 2 ore, acoperit cu un şervet de bucătărie şi la loc cald.
Ciupercile se taie feliuţe şi se pun la călit în unt, după care se lasă la răcit.
Se întinde o foaie de aluat, se taie pătrate mari şi se pune pe fiecare bucată şuncă tăiată cubuleţe, la fel şi mozzarella, apoi se pliază în formă de corn.
Se unge fiecare bucată cu albuşul rămas bătut bine cu oul întreg şi puţină sare.
Se presară seminţe.
Se aşază bucăţile de calzone ntr-o tavă tapetată cu hârtie ie copt şi se coc la cuptoml ncălzit 30 min.
Pofta buna!