Calzone
PrinteazaO reteta de calzone din: faina, margarina, galbenus, sare, branza feta, oua, praz, unt, ulei, sare, piper, iaurt gras si ou.
- 200 g faina
- 80 g margarina
- 1 galbenus
- sare
pentru umplutura:
- 200 g branza feta
- 4 oua
- 1 praz
- 50 g unt
- ulei
- sare
- piper
pentru uns:
- 100 g iaurt gras
- 1 ou
Mod de preparare:
Frământă un aluat neted şi potrivit de moale din făină, margarină, gălbenuş, un praf de sare şi apă călduţă. Dă-l la rece o jumătate ce oră. întinde o foaie cu sicitorul, împătureşte-o în trei şi ţi¬ne-o la frigider cel puţin un sfert de oră.
Taie prazul felii subţiri şi rumeneşte-leîn puţin unt amestecat cu ulei. Separat, bate ouăle. Adaugă brânza sfărâmată, prazul călit şi restul de unt. Potriveşte gustul de sare şi piper.
Intinde o foaie din aluat. Taie pătrate mari şi aşază umplutura de brânză şi praz deasupra. Lipeşte cu atenţie şi rulează marginea.
Unge bucăţile de calzone cu amestecul de ou şi iaurt şi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dă la cuptor pentru 25-35 de minute ori până când aluatul capătă o culoare aurie şi devine uşor crocant.
Calzone
Pofta buna!