Camara cu gemuri si dulceturi
PrinteazaPentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.
Gem delicios, de piersici sau nectarine
Gem delicios, de piersici sau nectarine din: piersici, zahar, esenta de migdale, zeama de lamaie. Ingrediente: 4 kg piersici (nectarine) 1 kg zahar 1 fiola esenta de migdale 30 ml zeama de lamaie Mod de preparare: Fructelor decojite le scoţi sâmburii şi le tai în 3-4 bucăţi, iar peste ele adaugi alternativ zahărul. Le…
Gem de morcovi cu lamaie si portocala
Gem de morcovi cu lamaie si portocala din: morcovi, suc de lamaie, coaja de lamaie, suc de portocala, coaja de portocala, seminte de cardamom, zahar, pectina. Ingrediente: 500 grame morcovi tocati sucul si coaja rasa de la 3 lamai sucul si coaja rasa de la 1 portocala 1 lingurita seminte de cardamom 1 kg zahar…
Gem de macese cu cuisoare
Gem de dovlecel cu banane
Gem de dovlecel cu banane din: dovlecel, banane, suc de nanas, zahar, lamai, zahar vanilat, rom. Ingrediente: 500 g dovlecel 500 g banane 750 ml suc natural de ananas 1 kg zahar 2 lamai zahar vanilat 20 ml rom Mod de preparare: Razi dovlecelul, presari peste el zaharul, torni sucul de ananas si lasi…
Gem de struguri cu dovleac