Cambula in aspic cu garnitura de salata si maioneza
PrinteazaCambula in aspic cu garnitura de salata si maioneza
- 6 bucăţi cambula a circa 400 g
- 200 g ulei
- 1pahar vin
- 1litru zeamă de peşte
- sare
- piper
- 8 joi gelatină
- 1 portocală
- 2 mere
- 1 ţelină
- 2 cartofi
- 1 pară
- 2 ouă
- muştar
- ridichi de lună
- 1/2 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Se face maioneza din 2 gălbenuşuri, muştar, sare, ulei şi zeama de lâmîie. Ţelina şi cartofii în coajă se fierb şi se taie julien.
Merele, para, portocala (eventual şi o banană) crude, se taie în cuburi şi se amestecă cu 2 linguri de maioneză.
Toate acestea se întind şi se aşază pe un platou, cu salata . Cambulele se curăţă, se spală şi se scot fileuri care se rulează şi se aşază una lingă alta într-o cratiţă. Se poşează (se fierb) circa 15 minute cu 1 pahar vin şi puţină apă şi apoi se dau la rece, ruladele reci se aşază apoi pe salata din platou.
Cu zeama de la fiert se face un aspic (cu gelatină care se limpezeşte cu albuş apoi se strecoară prin tifon). Cînd începe să gelatineze se napează ruladele şi salata.
Se garniseşte şi se decorează cu ridichi de lună şi pătrunjel. Separat, se serveşte maioneza.
Pofta buna!
O singura data am gustat cambula, e foarte buna.