Lagavulin Whisky: Tot Ce Trebuie Să Știi – este un whisky scoțian de renume mondial, cunoscut pentru caracterul său bogat, afumat și complex. Produs pe insula Islay, Lagavulin a câștigat recunoaștere și apreciere în rândul cunoscătorilor de whisky datorită tradițiilor sale de distilare și aromei sale distinctive. Istoria – Originile Distileriei Lagavulin Distileria Lagavulin a […]
Canapele cu berbec
PrinteazaCanapele cu berbec din: carne, canapele, zarzavat, ceapa, cimbru, ulei, unt, vin, costita afumata, castraveciori, verdeata, aspic.
Ingrediente:
- 1,200 kg carne de berbec sau miel
- 24 canapele
- 150 g zarzavat
- 1 ceapă
- 1 cimbru
- 30 g ulei
- 50 g unt
- puţin vin
- 30 g costiţă afumată
- cîţiva castraveciori în oţet
- verdeaţă
- 60 g aspic
Mod de preparare:
Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun alimentele şi se ornează.
Carnea se frige înăbuşit cu zarzavatul, costiţa, vinul, sarea şi piperul, cimbrul.
Cînd este gata se dă la rece .Cind carnea s-a răcit se taie felii subţiri de mărimea canapelelor.
Carnea rămasă se dă prin maşina de tocat împreună cu zarzavaturile, costiţa şi sosul din tavă, se amestecă bine cu untul, se ung canapelele şi deasupra se aşază carnea tăiată.
Se pune deasupra spicului tocat.
Pofta buna!