Canapele cu fructe de mare
PrinteazaCanapele cu fructe de mare
Pentru:12 persoane
- 60 scoici sau midii
- 3 ouă
- 3/4 linguriţă muştar
- 7 legătură mărar
- 1 fir ceapă verde
- 40 g ulei
- sare
- 24 ciuperci mici
- verdeaţă
- 1 linguriţă oţet
- 24 canapele
Mod de preparare:
Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun alimentele şi se ornează.
Scoicile se fierb 6 minute în puţină apă, sare şi 1 linguriţă oţet.
Se scot pe o farfurie şi se dau la rece. Ouăle se fierb 10 minute, se toacă mărunt şi se amestecă cu muştar, ulei, ceapă şi verdeaţă tocate.
Se aşază pe canapelele prăjite, deasupra se pun stridiile şi se garnisesc cu ciupercile fierte.
Pofta buna!