Canapele de mamaliga
PrinteazaCanapele de mamaliga din: malai, apa, sare, telemea, piept de porc, ulei, piper, rosii, castraveti, cimbru.
Pentru mămăligă:
- 250 g mălai
- 200 ml apă
- 50 g telemea rasă
- sare
Pentru umplutură:
- 300 g piept de porc
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
- roşii
- castraveţi
- cimbru proaspăt
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu sarea si când clocoteste se pune mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu telul. Se lasă pe foc până fierbe, se retrage, se pune brânza, se amestecă si se toarnă intr-o tavă dreptunghiulară să se răcească.
Pieptul de porc se taie cubulete care se pun la rumenit în ulei. Se amestecă pentru a nu se lipi, se presară sare si şe adaugă un pic de cimbru proaspăt.
Între timp, mămăliga rece se taie pătrate nu foarte mari, castravetii se răzuie si se lasă la scurs. Odată carnea bine rumenită se repartizează pe mămăligă, se adaugă castravetii scursi, felii de rosie si cimbru.
Canapele de mamaliga
Pofta buna!