Canapele cu gem de cirese

Printeaza

Canapele cu gem de cirese din: foitaj, oua, gem de cirese, seminte de floare soarelui, fulgi de cocos, caise uscate, struguri, lichior de cirese.

deserturi

Ingrediente:

  • 1 pachet de foitaj
  • 2 oua
  • 1 borcan gem de cirese
  • 50 g seminte de floarea-soarelui prajite
  • 50 g miezuri de nuca
  • 50 g fulgi de cocos
  • 100 g caise uscate
  • 200 g struguri
  • 100 ml lichior de cirese

 

 

Mod de preparare:

Caisele uscate, miezurile de nuca si semintele de floarea-soarelui se macina si se pun intr-un castron.

Se adauga fulgii de cocos si putin gem de cirese.

Foitajul se dezgheata si se taie in patrate egale ca numar si dimensiune.

Jumatate din patrate se aseaza intr-o tava tapetata, se pune in mijlocul fiecaruia cate putin din amestecul de seminte, se ung marginile cu ou si se aseaza deasupra restul de patrate unse cu ou batut. Se coc la foc iute 15 minute.

Boabele de struguri se taie in jumatati, se stropesc cu lichiorul de cirese si se servesc alaturi de prajiturile racite.

 

Pofta buna!


 

poate te intereseaza si:

Canapele cu pate de ficat

Canapele cu pate de ficat din: ficat, lapte, ceapa, unt, oua, smantana, ulei, somon, sare, piper. Ingrediente: Pentru pate: 500 g ficat de pasare (curcan sau găină) 500 ml lapte o ceapă roşie 200 g unt 4 gălbenusuri fierte 2 linguri smântână pentru gătit 2 linguri ulei de măsline piper negru măcinat 1 crengută rozmarin […]

Canapele cu oua

Canapele cu oua

Canapele cu oua din: oua, ulei, sare. Ingrediente: 1 ou pentru fiecare canapea ulei sare   Mod de preparare: Se pregătesc câte două canapele pentru fiecare persoană. Se pregătesc ouăle într-o tigaie, câte un ou pentru o canapea. Fiecare ou ochi (de preferat cu gălbenuşul moale) se aşază peste câte o canapea. Se ornează cu […]

 

Canapele cu somn afumat

Canapele cu somn afumat

Canapele cu somn afumat Ingrediente: 24 canapele 220 g somn afumat 1 gălbenuş 100 g ulei puţin muştar lămîie selve 2-4 măsline 150 g salată verde   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun alimentele şi se or­nează. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Este o reteta de desert interesant. At fi fost bine sa am gem de cirese facut in casa, dar o sa cumpar din comert pentru aceasta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.