Canapele cu mousse de peste din: file de cod, gelatina, file de somon, albusuri, smantana, marar, sare, piper, paine.
Pumpernickel este o pâine de secară densă, ușor dulce, făcută în mod tradițional cu starter de aluat și secară măcinată grosier. Se face uneori cu o combinație de făină de secară și cereale integrale de secară.
Ingrediente:
450 g file de cod
6 foi de gelatina alba
150 g file de somon
2 albusuri
300 g smantana groasa
2 linguri de marar tocat
Sare, piper proaspat macinat
4 felii de paine Pumpernickel
Mod de preparare:
Fileul de cod il bagi pentru scurt timp la congelator. Intre timp, inmoi gelatina in apa rece.
Bati usor albusurile. Scoti fileul de la rece si il dai prin masina de tocat impreuna cu albusurile si smantana, pana obtii un piure cat mai fin.
Somonul il tai in cubulete si il amesteci cu mararul. Gelatina plina de apa o pui intr-o craticioara la foc moale sa se dizolve si apoi o incorporezi foarte bine in amestecul de peste.
Adaugi si cubuletele de somon cu marar. Intr-o forma patrata asezi feliile de paine Pumpernickel, peste ele distribui uniform masa de peste si nivelezi un pic.
Acoperi si bagi forma in frigider pentru 3-4 ore. Tai aperitivul in patrate si il servesti cu feliute de lamaie.
Canapele cu hering si capere din: canapele, hering, mustar, unt, capere, lamaie, verdeata, ulei, sare, piper. Ingrediente Canapele cu hering si capere: 24 canapele 1 cutie de heringi în saramură 7 linguriţă muştar 30 g unt 60 g capere 1/2 lămîie verdeaţă puţin ulei Mod de preparare: Canapelele se prăjesc în ulei şi cand […]
Canapele din vinete cu sunca din: vanata, sunca, rosii, ceapa, sare, piper. Ingrediente: o vânătă 4 linguri sos picant 250 g şuncă 2-3 roşii o ceapă roşie verdeaţă sare piper Mod de preparare: Vânătă se taie felii pe lung, se presară cu sare şi se lasă 20 de minute. Se şterg apoi feliile de […]
Canapele cu pate de ficat din: ficat, lapte, ceapa, unt, oua, smantana, ulei, somon, sare, piper. Ingrediente: Pentru pate: 500 g ficat de pasare (curcan sau găină) 500 ml lapte o ceapă roşie 200 g unt 4 gălbenusuri fierte 2 linguri smântână pentru gătit 2 linguri ulei de măsline piper negru măcinat 1 crengută rozmarin […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.