Canelloni umpluti cu pui si ricotta

Printeaza

Canelloni umpluti cu pui si ricotta din: canelloni, mozzarella, smantana, sos bechamel, sos de rosii, piept de pui, spanac, rocotta, smantana, ierburi italiene, sare, piper, unt, faina, ceapa, lapte, ulei de masline, usturoi, rosii, zahar.

Ingrediente:Canelloni umpluti cu pui si ricotta

  • 1 cutie cannelloni, aproximativ 12 tuburi
  • 1 cană brânză mozzarella, rasă
  • 1 ceasca smantana
  • sos bechamel
  • sos de rosii

Ingrediente umplutura:

  • 500 g piept de pui, fiert și tocat
  • 250 g de spanac
  • 250 g brânză
  • 1/2 ceasca smântână
  • 1 lingurita ierburi italiene
  • sare si piper

Ingrediente sos bechamel:

  • 4 linguri unt
  • 3 linguri de faina
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 cani de lapte proaspăt
  • 1/2 ceasca smântână
  • sare si piper

Ingrediente sos de rosii:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobit și fin tocat
  • 400 g roșii zdrobite
  • 1/2 lingurita de zahar
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Pentru umplutura, intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn. Verificați și ajustati condimentele, dupa gust.

Pentru sosul bechamel, se topește untul într-o cratiță. Adauga ceapa tocata marunt si se fierbe pana cand se inmoaie. Apoi se adaugă făina și se amestecă pe foc moderat, aproximativ 1 minut.

Adaugă laptele și se fierbe amestecând până când amestecul începe să fiarbă și sosul se ingroasa. Adaugă smântâna, se condimentează cu sare și piper.

Pentru sosul de rosii, se încălzește uleiul în tigaie, apoi se adaugă ceapa tăiată mărunt și usturoiul și se fierbe până când ceapa este moale. Adaugă rosiile, zahăr, sare si piper.

Se aduce la fierbere, reducând focul și se fierbe timp de aproximativ 10 minute. Condimentati, dupa gust.

Pentru a pregati cannelloni, intr-un vas termorezistent, aadaugati 3-4 linguri de sos de rosii. Umpleti canelloni, asezati in vasul termorezistent. Turnati restul de sos, sosul béchamel si apoi se presara branza mozzarella rasă. Raspanditi smantana deasupra.

Coaceți, descoperit, la circa 180-200 ° C timp de 30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.