Caneloni
PrinteazaCaneloni din: aluat cu oua, apa, ulei de masline, ceapa, usturoi, spanac, pulpa de vitel, unt, ficat de pasare, parmezan, smantana, oua, ceapa, sare si piper.
- aluat cu ouă
- 6-8 l de apă cu 1 lingură de sare
Umplutura:
- o ceşcuţă ulei de măsline
- 1/2 ceapă
- 1 linguriţă mujdei
- 400 g spanac proaspăt, fiert, bine stors şi tocat
- 500 g pulpă de viţel tocată
- 50 g unt
- 2 ficaţi de pasăre
- 50 g parmezan ras
- 1 ceşcuţă cu smântână
- 2 ouă crude
- ceapă tocată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cumpăraţi aluatul cu ouă şi păstraţi-l la frigider. Pe o planşetă întindeţi aluatul, apoi decupaţi din acesta 30 de dreptunghiuri cu laturile de 5×8 cm. Puneţi aceste bucăţi de aluat într-un vas cu puţină apă sărată care clocoteşte şi amestecaţi-le uşor pentru a nu se lipi între ele. Atenţie, aluatul trebuie să fie elastic, dar nu moale. Scoateţi formele cu spumiera, puneţi-le pe şerveţele absorbante ca să se usuce.
Infierbântaţi uleiul într-un vas, puneţi ceapa şi usturoiul să se călească puţin, apoi adăugaţi spanacul şi amestecaţi bine combinaţia pe foc încă 3-4 minute. După ce lichidul s-a evaporat, puneţi amestecul pe o salatieră. In acelaşi vas, topiţi o lingură de unt, puneţi carnea tocată şi amestecaţi mereu pentru a nu se face cocoloaşe. Separat, tot în unt, sotaţi ficăţeii de pasăre până se rumenesc frumos. Tăiaţi-i apoi în cuburi mici şi adăugaţi-i în salatieră cu parmezanul ras, smântână, ouăle crude, piper şi sare după gust.
Umpleţi caneloni cu această umplutură, rulaţi-i, presaţi-le marginile şi puneţi-i la fiert. Serviţi-i stropiţi cu unt fierbinte sau cu sos de roşii condimentat.
Caneloni
Pofta buna!