Caneloni

Printeaza

Caneloni din: aluat cu oua, apa, ulei de masline, ceapa, usturoi, spanac, pulpa de vitel, unt, ficat de pasare, parmezan, smantana, oua, ceapa, sare si piper.

 

Ingrediente:Caneloni

  • aluat cu ouă
  • 6-8 l de apă cu 1 lingură de sare

Umplutura:

  • o ceşcuţă ulei de măsline
  • 1/2 ceapă
  • 1 linguriţă mujdei
  • 400 g spanac proaspăt, fiert, bine stors şi tocat
  • 500 g pulpă de viţel tocată
  • 50 g unt
  • 2 ficaţi de pasăre
  • 50 g parmezan ras
  • 1 ceşcuţă cu smântână
  • 2 ouă crude
  • ceapă tocată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cumpăraţi aluatul cu ouă şi păstraţi-l la frigider. Pe o planşetă întindeţi aluatul, apoi decupaţi din acesta 30 de dreptunghiuri cu laturile de 5×8 cm. Puneţi aceste bucăţi de aluat într-un vas cu puţină apă sărată care clocoteşte şi amestecaţi-le uşor pentru a nu se lipi între ele. Atenţie, aluatul trebuie să fie elastic, dar nu moale. Scoateţi formele cu spumiera, puneţi-le pe şerveţele absorbante ca să se usuce.

Infierbântaţi uleiul într-un vas, puneţi ceapa şi usturoiul să se călească puţin, apoi adăugaţi spanacul şi amestecaţi bine combinaţia pe foc încă 3-4 minute. După ce lichidul s-a evaporat, puneţi amestecul pe o salatieră. In acelaşi vas, topiţi o lingură de unt, puneţi carnea tocată şi amestecaţi mereu pentru a nu se face cocoloaşe. Separat, tot în unt, sotaţi ficăţeii de pasăre până se rumenesc frumos. Tăiaţi-i apoi în cuburi mici şi adăugaţi-i în salatieră cu parmezanul ras, smântână, ouăle crude, piper şi sare după gust.

Umpleţi caneloni cu această umplutură, rulaţi-i, presaţi-le marginile şi puneţi-i la fiert. Serviţi-i stropiţi cu unt fierbinte sau cu sos de roşii condimentat.

 

 

Caneloni

Caneloni

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.