Cannelloni cu capsuni
PrinteazaCannelloni cu capsuni din: cannelloni, capsuni, nuca, alune, zahar, stevie, scortisoara, limeta, stafide, rom, lapte, oua.
Ingrediente:
- 15 paste cannelloni nefierte
- 500 g căpşuni
- 400 g nucă măcinată
- 100 g alune măcinate
- 200 g zahăr
- 2 linguri extract de stevia (pudră îndulcitoare)
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 limettă
- 100 g stafide
- 100 ml rom
- 500 ml lapte
- 5 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă cu un vârf de cuţit de sare, cca 5 min. Se trec prin jet de apă rece şi se scurg.
Se înmoaie stafidele într-o ceaşcă de lapte cu rom.
Se pasează căpşunile cu 100 g zahăr şi stevia; se adaugă nuca, alunele, scorţişoara, sucul şi coaja de limettă.
Se şpriţează înăuntrul tuburilor cannelloni.
Pentru cremă: se freacă gălbenuşurile cu zahărul rămas; se înglobează laptele şi se bate la bain-marie.
Când se obţine o cremă groasă, se ia de pe foc şi se încorporează stafidele, într-o formă termorezistentă se aşază cremă, cannelloni şi iar cremă; se dă la cuptor 30 min.
Pofta buna!