Cannelloni cu carne tocată şi sos de legume
PrinteazaO reteta de cannelloni cu carne tocata si sos de legume din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, fenicul, chifla, ulei de masline, rosii, oregano, sare, piper, carne tocata, ou, mustr, cannelloni, smantana si parmezan.
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei gras galben
- 1 dovlecel
- 1 bulb mic de fenicul
- 1 chiflă veche de-o zi
- 2 linguri ulei de măsline
- 250 g roşii decojite şi tăiate bucăţi (conservă)
- 1 linguriţă oregano uscat
- sare
- piper
- 500 g carne tocată mixtă
- 1 ou
- 1 linguriţă muştar
- 250 g cannelloni
- 100 g smântână
- 50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se pregătesc legumele. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se taie cubuleţe ardeiul gras, dovlecelul şi feniculul. Se înmoaie chifla în apă. Se călesc în ulei jumătate din cantitatea de ceapă şi usturoi, precum şi feniculul. Se adaugă roşiile şi oregano şi se dau în clocot; se lasă să fiarbă la foc moale 10 min.
După primele 5 min. se adaugă ardeiul gras şi dovleceii şi se condimentează. Se încinge cuptorul la 180°C. 2 Se frământă carnea tocată cu restul de ceapă şi usturoi, ou şi chifla stoarsă. Se condimentează cu sare, piper şi muştar; se umplu cannelloni cu această compoziţie şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.
Se toarnă deasupra sosul de legume şi smântână; se presară caşcaval şi se coace la cuptor cca 35 minute.
Cannelloni cu carne tocată şi sos de legume
Pofta buna!