Cannelloni cu carne de vita si porc

Printeaza

Cannelloni cu carne de vita si porc din: cannelloni, parmeza, ulei de masline, carne tocată de porc,  carne tocată de vită, telina, ,morcov, ceapa, sos de rosii, sare, piper, nucosara, unt, faina, lapte, scortisoara.

Cannelloni cu carne de vita si porc

Ingrediente:

  • 1 cutie cannelloni
  • 100 g parmezan ras

Pentru sosul de carne:

  • 100 ml ulei de măsline
  • 250 g carne tocată de porc
  • 250 g carne tocată de vită
  • 1 ţelină mică
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 cutie sos de roşii
  • sare
  • piper
  • 100 g parmezan ras
  • 1 vârf de cuţit nucşoară rasă

Pentru sosul Bechamel:

  • 100 g unt
  • 2 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • sare
  • 1 vârf cuţit scorţişoară rasă.

 

Mod de preparare:

Dai pe răzătoarea mare ceapa, morcovul şi ţelina şi le pui la călit în uleiul de măsline încins.

După ce se călesc, adaugi şi carnea tocată şi le laşi la foc mic, să se înăbuşe.

Amesteci din când în când. După ce carnea îşi schimbă culoarea, adaugi sosul de roşii şi laşi să fiarbă la foc mic, timp de 1 oră, până iese uleiul deasupra.

Adaugi apoi condimentele, după gust: sare, piper, nucşoară şi parmezanul.

Fierbi la foc mic laptele împreună cu untul. Adaugi făina în ploaie şi .amesteci bine cu telul, pentru a nu se forma cocoloaşe. Laşi apoi să fiarbă până se îngroaşă.

La final condimentezi cu scorţişoară şi sare. Ungi o tavă cu puţin unţ şi pui un strat de sos de carne.

Umpli cannelloni cu sosul de carne şi le aşezi în tavă.

Adaugi sosul Bechamel şi parmezanul ras. Introduci tava în cuptorul încins şi laşi 40-50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.