Cannelloni cu carne tocată si sos de legume
PrinteazaCannelloni cu carne tocată si sos de legume din: ardei gras, dovlecel, fenicul, chifla, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, legume deshidratate, oregano, sare, piper, mozzarella, carne tocata mixta, ou, cannelloni.
- 1 ardei gras galben
- 1 dovlecel
- 1 bulb de fenicul
- 1 chifla veche de-o zi
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 conserva rosii decojite (850 ml)
- 2 lingurite legume deshidratate
- 2 lingurite oregano uscat
- sare
- piper
- 200 g mozzarella
- 500 g carne tocata mixta
- 1 ou
- 250 g cannelloni
Mod de preparare:
Se pregătesc legumele şi se taie cubuleţe. Se înmoaie chiflele în apă călduţă. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă. Jumătate de cantitate se căleşte în ulei încins, cu feniculul. Se taie cubuleţe roşiile din conservă şi se adaugă în cratiţă, cu suc, supă şi 1 linguriţă de oregano. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min.
Se adaugă dovlecei şi ardei gras, sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă sosul 5 min. Se încinge cuptorul la 200°C. Mozzarella se lasă să se scurgă şi se taie felii. Se storc chiflele şi se fărâmiţează. Se amestecă împreună cu carnea tocată, oul, restul de ceapă, usturoi, restul de oregano, sare şi piper.
Se umplu cannelloni cu această compoziţie şi se aşază într-o formă de sufleu unsă; se repartizează deasupra mozzarella şi sosul de legume şi se mai coc cca 35 min.
Cannelloni cu carne tocată si sos de legume
Pofta buna!