Cannelloni cu ricotta şi praz

Printeaza

O reteta delicioasa cu ricotta si praz din: faina alba, faina de castane, unt, oua, galbenus, ulei de masline extravirgine, praz, ricotta, parmezan, nucsoara, nuci, smantana, sare si piper.

Ingrediente:Cannelloni cu ricotta şi praz

pentru aluat:

  • 250 g faină albă
  • 50 g faină de castane
  • 40 g unt
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

pentru umplutură:

  • 200 g praz
  • 300 g ricotta
  • 5 linguri parmezan ras
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • nucşoară
  • sare
  • piper

Pentru asezonare:

  • 25 g nuci
  • 50 ml smântână dulce
  • 1/2 pahar apă
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Toarnă cele două tipuri de faină pe o plan­şetă, adaugă ouăle, gălbenuşul şi uleiul, apoi frământă energic. Intinde o foaie nu foarte subţire în drept­unghiuri regulate sau, dacă nu ai maşină, întinde foaia, apoi taie-o cu cuţitul fâşii cu lăţimea de circa 15 cm.

Taie prazul rondele subţiri şi înăbuşă-1 câteva minute într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline şi 2 linguri de apă (păstrează circa 40 g de praz pentru decor). Ia tigaia de pe foc şi lasă să se răcorească. Când s-a ră­cit, adaugă ricotta, parmezanul şi amestecă. Pune nucşoară, sare şi piper, după gust, şi toarnă umplutura într-un poş fără duză.

Pune fâşiile de aluat la fiert într-un vas cu apă clocotită cu un praf de sare, timp de 3 minute, apoi scurge-le şi răceşte-le în apă. Aşază-le pe un prosop de bucătărie. Pune cu poşul umplutură de-a lungul fâşiilor de aluat, apoi rulează-le pe lungime.

Taie ruloul bucăţi de 3-4 cm, pune-le pe o tavă unsă cu unt şi stropeşte-le cu unt topit. Amestecă nucile sfărâmate cu smân­tână, apa călduţă, sare şi piper, după gust. Toarnă sosul într-o crăticioară şi încălzeşte-1 uşor, la foc mic.

Coace cannelloni în cuptorul preîn- călzit la 180° C 3-4 minute. Scoate-i din cuptor pe un platou, toarnă peste ei sosul de nuci, apoi decorează cu rondele de praz.

Cannelloni cu ricotta şi praz

Cannelloni cu ricotta şi praz

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.