Cannelloni cu ricotta şi praz
PrinteazaO reteta delicioasa cu ricotta si praz din: faina alba, faina de castane, unt, oua, galbenus, ulei de masline extravirgine, praz, ricotta, parmezan, nucsoara, nuci, smantana, sare si piper.
pentru aluat:
- 250 g faină albă
- 50 g faină de castane
- 40 g unt
- 2 ouă
- 1 gălbenuş
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
pentru umplutură:
- 200 g praz
- 300 g ricotta
- 5 linguri parmezan ras
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- nucşoară
- sare
- piper
Pentru asezonare:
- 25 g nuci
- 50 ml smântână dulce
- 1/2 pahar apă
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toarnă cele două tipuri de faină pe o planşetă, adaugă ouăle, gălbenuşul şi uleiul, apoi frământă energic. Intinde o foaie nu foarte subţire în dreptunghiuri regulate sau, dacă nu ai maşină, întinde foaia, apoi taie-o cu cuţitul fâşii cu lăţimea de circa 15 cm.
Taie prazul rondele subţiri şi înăbuşă-1 câteva minute într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline şi 2 linguri de apă (păstrează circa 40 g de praz pentru decor). Ia tigaia de pe foc şi lasă să se răcorească. Când s-a răcit, adaugă ricotta, parmezanul şi amestecă. Pune nucşoară, sare şi piper, după gust, şi toarnă umplutura într-un poş fără duză.
Pune fâşiile de aluat la fiert într-un vas cu apă clocotită cu un praf de sare, timp de 3 minute, apoi scurge-le şi răceşte-le în apă. Aşază-le pe un prosop de bucătărie. Pune cu poşul umplutură de-a lungul fâşiilor de aluat, apoi rulează-le pe lungime.
Taie ruloul bucăţi de 3-4 cm, pune-le pe o tavă unsă cu unt şi stropeşte-le cu unt topit. Amestecă nucile sfărâmate cu smântână, apa călduţă, sare şi piper, după gust. Toarnă sosul într-o crăticioară şi încălzeşte-1 uşor, la foc mic.
Coace cannelloni în cuptorul preîn- călzit la 180° C 3-4 minute. Scoate-i din cuptor pe un platou, toarnă peste ei sosul de nuci, apoi decorează cu rondele de praz.
Cannelloni cu ricotta şi praz
Poftă bună!