Cannelloni cu spanac si branza
PrinteazaCannelloni cu spanac si branza din: paste cannelloni, spanac, branza ricotta, parmezan, smantana, nucsoara, sare, piper, usturoi, otet de vin rosu, pulpa de rosii, busuioc.
- 400 g paste cannelloni (12 bucati cannelloni)
- 1 kg spanac proaspat
- 500 g branza ricotta
- 100 g parmezan ras
- 2-3 linguri smantana
- nucsoara rasa
- sare si piper, dupa gust
pentru sosul de rosii:
- 3 linguri ulei de masline
- 6-7 catei de usturoi
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri otet de vin rosu
- 500 ml pulpa de rosii (conserva)
- frunze de busuioc verde
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Incepi prepararea reţetei cu sosul de roşii. Tai usturoiul mărunt sau îl zdrobeşti şi îl căleşti în puţin ulei încins, circa 1 minut. Adaugi zahărul, oţetul, pulpa de rosii, sare dupa gust si il lasi sa fiarba 20 de minute, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana incepe sa se ingroasa.
Adaugi busuiocul tocat marunt, lasi sa dea un clocot, apoi dai sosul deoparte, de pe foc.
Dacă foloseşti spanac proaspăt, îl speli sub jet de apă rece şi îl scurgi bine într-o strecurătoare. Când este suficient răcorit, îl tai şuviţe şi îl amesteci cu brânza ricotta (sau cu brânza pe care ai ales-o), jumătate din parmezanul ras, smântână, condimentezi cu nucşoară rasă, sare şi piper, după gust.
Torni un strat subţire de sos de roşii într-un vas termorezistent. Umpli pastele cannelloni cu umplutura de brânză şi spanac, folosind o linguriţă sau o pungă de plastic cu un colt tăiat, cu rol de poş.
Aşezi pastele umplute, una lângă alta, în vasul termorezistent, acoperi cu restul de sos de roşii, presari restul de parmezan ras şi introduci vasul în cuptorul bine încins, pentru circa 30 de minute. Serveşti imediat.
Cannelloni cu spanac si branza
Pofta buna!