Cannelloni cu spanac şi sos de roşii
PrinteazaO reteta de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac verde, branza tofu, rosii, ulei de masline, bulion, otet balsamic, miere, usturoi, telina, sare si piper. Spanacul este important în prevenirea cancerului şi în îmbunătăţirea vederii datorită betacarotenului, luteinei şi zeaxantinei pe care le conţine, în plus, este benefic pentru femeile însărcinate şi pacienţii anemici.
- 750 g de cannelloni
- 500 g de spanac verde
- 50 g de brânză tofu
- 10 de roşii
- 4-5 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oţet balsamic
- 2 linguri de bulion
- 2 linguri de miere
- 4 căţei de usturoi
- 1/2 ţelină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb cannelloni conform instrucţiunilorde pe pachet. După aceea se scurg de apă, se stropesc cu ulei de măsline pentru a nu se lipi şi se lasă să se răcească.
Se spală frunzele de spanac, într-o tigaie se încinge o lingură de ulei de măsline. Se adaugă spanacul, se stropeşte cu oţet şi se căleşte la foc iute câteva minute. Se toarnă bulionul şi un pahar de apă. Se lasă să fiarbă 10 minute. Se presară usturoi pisat.
La final,se adaugă sare, piperşi miere. Se umplu cannelloni cu acest amestec. Se unge o tavă cu ulei, se aşază cannelloni şi se dau la cuptor pentru io minute.
Se prepară sosul de roşii: se fierb roşiile, se curăţă de pieliţe, se mixează într-un blender, se omogenizează cu puţin ulei de măsline, sare şi piperşi se toarnă peste cannelloni. Deasupra, pentru gratinare, se rade brânză tofu şi ţelină. Se mai dau la cuptor pentru încă 5 minute.
Cannelloni cu spanac şi sos de roşii
Pofta buna!