Cannelloni cu tofu şi spanac
PrinteazaO reteta delicioasa de cannelloni cu tofu si spanac din: ceapa, usturoi, rosii, seminte de pin, spanac, nucsoara, tofu, lasagna si pesmet.
- 1 ceapă, tocată
- 3 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 2 conserve de 400g de roşii tocate
- 50g seminţe de pin, tocate grosier
- 400g de spanac proaspăt
- 1 vârf de cuţit de nucşoară rasă
- 350g de tofu cremos
- 300g foi de lasagna proaspete
- 4 linguri de pesmet
Mod de preparare:
Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa şi o treime din usturoi şi se prăjesc 4 minute, până ce s-au înmuiat. Se toarnă roşiile, se adaugă sare şi piper şi se aduce la fierbere. Se scade focul şi se fierbe 10 minute până ce sosul se îngroaşă.
Se incinge intr-o tigaie jumatate din cantitatea de ulei ramasa si se caleste inca o treime de usturoi 1 minut, apoi se adauga jumatate din semintele de pin. Dupa ce s-a inmuiat spanacul, se scurge zeama in exces.
Se mixeaza tofu intr-un robot de bucatarie sau cu un blender pana devine fin, apoi se amesteca in spanacul din tigaie; se adauga nucsoara si un pic de piper. Se ia de pe foc; se lasa la racit usor.
Se incinge cuptorul 200C/ gaz 6. Se toarna jumatate din sosul de rosii intr-un vas de 20×30. Se imparte amestecul de spanac pe foile de lasagna, se ruleaza si se pun in vas peste sosul de rosii. Se toarna restul de sos deasupra. Se da vasul la cuptor 30 de minute.
Se amesteca pesmetul, usturoiul si semintele de pin ramase. Se presara peste rulourile din vas, se stropeste cu uleiul ramas si se coace timp de 10 minute, pana ce pesmetul devine auriu.
Cannelloni cu tofu şi spanac
Pofta buna!