Cannelloni cu umplutura bologneza
PrinteazaO reteta delicioasa de Cannelloni cu umplutura bologneza din: morcovi, praz, usturoi, ulei de masline, sos bolognez, sare, piper, cannelloni, ceapa, unt, faina, lapte, smantana, nucsoara si cascaval.
- 200 g morcovi
- 200 g praz
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 500 ml sos bolognez (de la borcan)
- sare
- piper
- 16 cannelloni
- 1 ceapă mare
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- cca 650 ml lapte
- 125 g smântână
- nucşoară
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii şi prazul; se taie mărunt. Se toacă usturoiul. Se încinge ulei într-o cratiţă şi se călesc morcovii timp de cca 5-10 min. – nu se lasă să devină prea moi.
Se adaugă prazul şi usturoiul şi se călesc la foc moale; se adaugă sosul bolognez şi se înglobează. Se sărează şi se piperează după gust. Aceasta compozitie se spriteaza in cannelloni; se aseaza intr-o forma de sufleu unsa.
Se toacă cepaa. Se topeşte untul într-o cratiţă şi se căleşte ceapa. Se adaugă făina şi se ia vasul de pe foc. Se înglobează treptat laptele. Se adaugă smântână, se dă în clocot, amestecând şi se lasă să fiarbă cca 2 min. Se încinge cuptorul la 200 °C.
Sosul se condimentează cu sare, piper şi nucşoară; se toarnă peste cannelloni; se presară caşcaval ras şi se coc cannelloni la cuptor 35 min.
Canneloni cu umplutura bologneza
Pofta buna!