Cannelloni cu umplutura de dovlecei
PrinteazaCannelloni cu umplutura de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei sare, piper, branza de burduf, patrunjel, cascaval, sos alb, cannelloni.
- 600 g dovlecei
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri untdelemn de masline
- sare
- piper
- 250 g branza de burduf
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 80 g cascaval ras
- 250 ml sos alb (1-2 linguri de faina prajita in unt si stinsa cu lapte)
- 16 rulouri de cannelloni.
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja, se spala, se zvanta si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Se calesc bine dovleceii in untdelemnul incins circa 5 minute, amestecand ca sa nu se arda. Se adauga ceapa si usturoiul, sarea si praful de piper.
Se amesteca dovleceii prajiti cu branza faramitata, patrunjelul si jumatate din cascavalul ras.
Jumatate din sosul alb (bechamel) se pune intr-un vas rezistent la foc.
Cannelloni se umplu cu dovleceii si branza si se baga in vas. Se toarna deasupra restul de sos si de cascaval ras. Se baga la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!