Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă
PrinteazaO reteta de Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, verdeata, sare, cartofi, branza de capra, pastrama, rosii, ceapa verde si piper.
pentru aluat:
- 250 g faină albă
- 2 ouă
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri verdeaţă tocată (măghiran, cimbru, pătrunjel, busuioc, salvie)
- 1 praf de sare
pentru umplutură:
- 600 g cartofi
- 240 g brânză proaspătă de capră
- 250 g pastramă
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru asezonare:
- 4 roşii coapte
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel usturoi civetă (sau ceapă verde)
- sare şi piper
Mod de preparare:
Frământă din ingredientele indicate un aluat omogen, strânge-1 în formă de minge şi lasă-1 să se odihnească 30 de minute în frigider. Fierbe cartofii în coajă, curăţă-i şi pa- sează-i. Amestecă-i cu brânza de capră, uleiul şi pune sare şi piper, după gust.
Intinde aluatul în foi subţiri şi taie-le marginile pentru a obţine dreptunghiuri regulate. Fierbe foile în apă cu puţină sare, scurge-le, răceşte-le cu apă rece şi usucă-le pe un prosop de bucătărie.
Acoperă fiecare foaie cu un strat subţire din umplutura de cartofi cu brânză, aşază deasupra felii de pastramă mai groase, apoi întinde un strat mai subţire din compoziţia de cartofi. Rulează foile, taie din ele bucăţi cu lungimea de 10 cm şi aranjează- le într-un vas ceramic termorezistent uns cu ulei.
Opăreşte roşiile în apă clocotită timp de 30 de secunde, decojeşte-le şi curăţă-le de seminţe, apoi tâie-le cubuleţe mici. Intr-o cratiţă, încinge uleiul, pune usturoiul zdrobit, roşiile, sare şi piper, după gust.
Fierbe la foc mediu timp de 5-6 minute. Acoperă vasul termorezistent cu o folie de aluminiu şi încălzeşte cannelloni în cuptor, la 180° C, 10-15 minute. Decorează-i cu roşii şi cu civetă tocată, apoi serveşte-i.
Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă
Poftă bună!