Cannelloni cu vita si miel
PrinteazaO reteta simpla de cannelloni cu vita si miel din: ulei de floarea soarelui, carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, morcov, boia dulce, nucsoara, rosii in conserva, fasole boabe, unt, faina, lapte, spanac, lasagna si branza feta.
- 1 lingura ulei floarea soarelui
- 400 g carne tocata miel
- 400 g carne tocata vita
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 catei usturoi
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita nucsoara
- 800 g rosii in conserva
- 100 g fasole boabe din conserva
- 50 g unt
- 50 g faina
- 350 ml lapte
- 300 g spanac
- 8 foi proaspete lasagna
- 75 g branza feta
Mod de preparare:
Carnea de vita si cea de miel se calesc in ulei incins. Se pune intr-o strecuratoare sa scurga excesul de grasime. In fondul din tigaie se calesc ceapa si morcovul tocate 10 minute. Se adauga usturoiul, boiaua si nucsoara si se amesteca 1 minut.
Se pun rosiile si carnea si se lasa sa fiarba 30 minute. Se pun boabele de fasole si se lasa sa se raceasca. Faina se rumeneste in unt topit intr-o tigaie. Se ia de pe foc si se toarna treptat supa fierbinte si laptele cald. Se pune inapoi pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se pune spanacul si se da deoparte.
Fiecare foaie de lasagna se umple cu cate trei linguri de carne si se ruleaza. Se aranjeaza rulourile intr-o tava. Se toarna sosul cu spanac, se presara feta faramitata si se dau rulourile la cuptor 30-35 minute.
Poftă bună!