Cannelloni cu vitel si spanac
PrinteazaCannelloni cu vitel si spanac din: cannelloni, ulei de masline, ceapa rosie, pulpa de vitel, spanac, rosii, sare, piper, verdeata, unt, faina, smantana, lapte, ou, parmezan.
- 16 bucati cannelloni
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 400 g pulpa de vitel
- 1 snop de spanac proaspat
- 5 linguri rosii decojite si taiate cuburi (conserva)
- sare
- piper
- 1 lingura verdeata asortata (oregano, busuioc)
- 1 lingura unt
- 1 1/2 lingura faina
- 200 ml smantana
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 60 g parmezan
Mod de preparare:
Cannelloni se asaza intr-o oala cu apa clocotita cu sare si se fierb pana ce se inmoaie. Se trec prin jet de apa rece, se strecoara si se amesteca impreuna cu putin ulei. Se incing 2 linguri de ulei si se caleste ceapa tocata. Se adauga cuburile de carne, se sareaza, se pipereaza si se prajesc circa 6 minute. Se lasa sa se raceasca.
Se curăţă, se spală, se opăreşte şi se toacă spanacul; se stoarce bine şi se adaugă la carne, împreună cu 2-3 linguri roşii şi verdeaţa. Se umplu cannelloni cu această compoziţie. Se încinge cuptorul la 170 °C.
Se prepară sosul Bechamel: se topeşte untul, se presară făină şi se căleşte, amestecând. Se toarnă smântână şi lapte şi se dau în clocot, amestecând continuu. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească compoziţia; se înglobează apoi oul, sare şi piper. Se unge o formă de sufleu cu restul de ulei şi se toarnă pe fund un strat subţire de sos Bechamel, deasupra se aşază cannelloni şi se toarnă şi restul de sos.
Se presară parmezan şi se coace la cuptor cca 35 min. Cu 5 min. înainte de a fi gata, se toarnă peste cannelloni şi restul de roşii şi se coace mai departe. Se scoate forma din cuptor, se lasă să se răcorească şi se serveşte.
Cannelloni cu vitel si spanac
Pofta buna!