Cannelloni sicilieni
PrinteazaCannelloni sicilieni din: faina, unt, zahar tos, ou, vin de marsala, ulei, sare, fistic, ricotta, zahar pudra si ciocolata alba.
- 300 g faina
- 30 g unt
- 30 g zahar tos
- 1 ou
- 50 ml vin de Marsala sau vin alb sec
- ulei
- sare
pentru crema:
- 30 g fistic
- 250 g ricotta
- 100 g zahar pudra
- 50 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă făina cu gălbenuşul şl un praf de sare. Pune zahărul şi untul topit, Toarnă vinul şi frământă până ce obţii un aluat mai moale.
Dacă e nevoie, adaugă puţin vin. Din aluat, întinde o foaie destul de subţire. Taie discuri de circa 10 cm, înfăşoară-le pe tuburile metalice unse cu puţin ulei.
Ai grijă să ungi cu albuş laturile care se suprapun. Rumeneşte-le două câte două în baie de ulei încins, Scoate-le pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta surplusul de grăsime.
După ce s-au răcorit, umple-le cu ricotta frecată energic cu zahărul şi ciocolata rasă. Presară la capete fisticul mărunţit.
Cannelloni sicilieni
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/cannelloni-sicilieni html