Cannelloni cu sos Roquefort
PrinteazaCannelloni cu sos Rooquefort din: cannelloni, spanac, jambon afumat, branza Roquefort, smantana, unt, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente:
- 12 cannelloni
- 500 g spanac (frunze) congelat
- 200 g jambon afumat
- 100 g nuci verzi
- 200 g brânză Roquefort
- 300 ml smântână lichidă
- 30 g unt
- 1 praf de nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decongelaţi spanacul în cuptorul cu microunde sau la foc mic, într-o tigaie adâncă.
Stoarceţi-I bine, în mâini, şi tocaţi-1 grosier. Zdrobiţi nucile. Tăiaţi jambonul în şuviţe subţiri. Preîncălziţi cuptorul la 180’C (treapta 6).
Amestecaţi spanacul cu jambonul, într-un castron, iar apoi încorporaţi
jumătate din nuci şi din smântână. Săraţi, piperaţi, după care adăugaţi nucşoara.
Umpleţi cannelloni cu acest preparat şi aşezaţi-le într-o tavă unsă cu unt.
încălziţi brânza într-o cratiţă, împreună cu restul de smântână, amestecaţi cu o spatulă de lemn, pentru a obţine un sos omogen.
Turnaţi peste cannelloni, presăraţi restul de nuci, iar apoi puneţi tava la cuptor, pentru 25 min. Serviţi imediat ce aţi scos preparatul din cuptor.
Cannelloni cu sos Roquefort
Poftă bună!