Cannelloni cu sos
PrinteazaCannelloni cu sos din: ceapa, lamaie, ulei, faina, supa, dovlecei, ricotta, patrunjel, busuioc, cannelloni, parmezan.
Pentru sos:
- 1 ceapă, tocată
- sucul şi coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 25 g ulei de rapiţă sau de sâmburi de struguri)
- 25 g de făină
- 200 ml supă de legume
Pentru umplutura:
- ulei de măsline
- 300 g de dovlecei, tăiaţi cubuleţe
- 250 g de ricotta
- 1 mână de pătrunjel, tocat
- 1 mână de busuioc, tocat aproximativ
- 16 cannelloni
- 30 g de parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C.
Pentru sos, se prăjeşte ceapa în ulei de măsline, până se înmoaie, apoi se adaugă făina şi se mai lasă un minut.
Se toarnă supa de legume şi se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se asezonează cu sare, piper şi coaja de lămâie, se fierbe 3 minute, apoi se adaugă sucul de lămâie.
Se prăjesc dovleceii în ulei de măsline într-o tigaie încinsă, până devin aurii pe toate părţile.
Intr-un bol, se amestecă apoi cu ricotta şi cu verdeaţa. Se asezonează şi se pune toul într-o pungă, care se va tăia la un colţ.
Se umplu cannelloni cu amestecul de dovlecei şi se aşază unul lângă altul într-un vas termorezistent uns cu ulei.
Se toarnă sosul deasupra, se presară parmezan şi se lasă la cuptor 45 de minute sau până suprafaţa devine uşor rumenă.
Pofta buna!