Cannelloni cu spanac si sos de rosii
PrinteazaUn pachet de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac, branza ricotta, cascaval, sos de rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, busuioc, cimbru, oregano, patrunjel, nucsoara, sare si piper.
- 1 pachet cannelloni
- 1 kg spanac
- 200 g branza ricotta
- 3 linguri cascaval ras
- 200 ml sos de rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- busuioc uscat
- cimbru uscat
- oregano uscat
- patrunjel verde
- nucsoara rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli spanacul sub jet de apă rece, îl opăreşti în apă cu sare, îl scurgi bine, apoi îl toci mărunt. Separat, toci ceapa şi usturoiul, le căleşti în puţin ulei încins, apoi adaugi spanacul şi continui călirea până scade bine zeama.
Opăreşti cannelloni conform indicaţiilor de pe pachet, le scurgi şi le laşi să se răcorească. Intre timp, amesteci spanacul cu brânza ricotta, ierburi aromate, sare şi piper, după gust.
Umpli fiecare bucată de cannelloni cu câte două linguri de umplutură cu spanac şi le aşezi într-o formă ter-morezistentă unsă cu ulei. Torni peste cannelloni sos de roşii, presari caşcaval ras şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 40 de minute. Le serveşti calde.
Cannelloni cu spanac si sos de rosii
Pofta buna!