Cannelloni cu spanac
PrinteazaCannelloni cu spanac din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, supa, sare, piper, nucsoara, faina, unt, lapte, branza de capra, coaja si suc de lamaie, ciuperci brune, busuioc, smantana, cannelloni si parmezan.
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 600 g spanac tocat congelat
- 1 lingura supa deshidratata
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- 2 linguri faina
- 2 linguri unt
- 500 ml lapte
- 350 g branza proaspata de capra
- coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
- 200 g ciuperci brune
- 1 legatura busuioc
- 80 g smantana
- 250 g cannelloni
- 4 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei. Se adaugă spanac şi supă şi se lasă să se decongeleze.
Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. 2 Se căleşte făina în unt încins.
Se toarnă laptele şi se dă în fiert, amestecând; se lasă să fiarbă la foc mic 10 min.
Se înglobează 100 g brânză proaspătă, 1 vârf de cuţit coajă de lămâie şi 1-2 linguri suc de lămâie.
Se condimentează. 3 Se încinge cuptorul la 200°C. Se taie ciupercile, iar verdeaţa se toacă.
Se adaugă la compoziţia de spanac 1/2 linguriţă coajă de lămâie, 250 g brânză, smântână, ciuperci şi verdeţuri; se sărează şi se piperează. Cu această compoziţie se umplu cannelloni.
Pe fundul formei se repartizează o cantitate mică de sos de brânză; deasupra se aşază pastele şi se stropesc cu sos.
Se presară cu parmerzan; se coace 40 min.
Cannelloni cu spanac
Pofta buna!
Asta-mi place