Cannelloni umplute cu dovleac

Printeaza

Cannelloni umplute cu dovleac din: dovleac, ulei de masline, salvie, ceapa, usturoi, ricotta, zahar, nuca, mascarpone, lapte, nucsoara, parmezan, cannelloni.

Ingrediente: Cannelloni_umplute_cu_dovleac

  • 1kg de dovleac (cântărit după curăţarea de coajă şi seminţe) – 400g tocat în cuburi, iar 600g tăiat în bucăţi mai mari
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe, tocate
  • 15 frunze mari de salvie, tocate fin, plus câteva pentru servire
  • 4 căţei de usturoi, zdrobit
  • 500g de ricotta
  • 1 praf de zahăr
  • 85g miez de nucă, tocat, plus câteva jumătăţi pentru servire
  • 500g de mascarpone
  • 300ml de lapte integral
  • nucşoară proaspăt măcinată
  • 85g de parmezan ras, plus pentru presărat deasupra
  • 500g de paste cannelloni (uscate, nu proaspete)

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Pune cuburile de dovleac într-o tavă şi tăvăleşte-le în 2 linguri de ulei. Coace-le 20-25 de minute, până când dovleacul devine fraged şi mai închis la culoare.

Pune bucăţile mai mari de dovleac într-un bol pentru cuptorul cu microunde, împreună cu circa 200ml de apă. Acoperă-l cu folie alimentară, străpunge-o în vreo două locuri, apoi dă bolul la cuptorul cu microunde la temperatura cea mai ridicată, timp de 10-14 minute, până când dovleacul se înmoaie. Scurge apa şi lasă dovleacul să se răcească puţin.

Intre timp, pune restul de ulei într-o tigaie, împreună cu ceapa, salvia şi usturoiul şi căleşte-le la foc mic până când se înmoaie. Lasă-le deoparte să se răcească.

Zdrobeşte dovleacul din cuptorul cu microunde sau pasează-l în robotul de bucătărie, apoi amestecă-l cu ricotta. Asezonează din abundenţă şi gustă – s-ar putea să aibă nevoie de puţin zahăr pentru a pune în evidenţă dulceaţa dovleacului. Incorporează amestecul de ceapă şi miezul de nucă, apoi adaugă treptat dovleacul copt, având grijă să nu-l sfărâmi.

Transferă totul într-un poş de unică folosinţă şi rupe capătul astfel încât să obţii o deschizătură cu diametrul doar puţin mai mic decât cel al unui tub de cannelloni.

Bate brânza mascarpone cu laptele, o cantitate generoasă de nucşoară proaspăt măcinată, parmezanul ras, piper şi sare din abundenţă. Intinde jumătate din acest sos într-un vas mare termorezistent.

Fierbe pastele în tranşe mici (pentru că este mai uşor să le umpli când sunt calde). Dă în clocot o oală mare de apă, sărată în prealabil. Pune în ea câteva tuburi şi fierbe-le 2 minute, amestecând ocazional pentru a nu se lipi. Scoate-le cu ajutorul unei spumiere şi răceşte-le sub un jet de apă rece, atât cât să le poţi ţine în mână.

Taie fiecare tub în două cu ajutorul unui foarfece, şpriţează umplutură de dovleac în fiecare tub şi aşază-le în picioare, înghesuite unul în celălalt, în vas. Repetă procesul (fierberea pastelor, tăierea lor în jumătăţi, apoi umplerea) până când epuizezi ingredientele.

Incinge cuptorul la 200°C. Stropeşte pastele cu restul de sos mascarpone, presară deasupra frunze de salvie, câteva jumătăţi de nuci şi nişte parmezan. Dă la cuptor 30 de minute, până devine crocantă, sosul clocoteşte, iar pastele s-au înmuiat.

Cannelloni umplute cu dovleac

Cannelloni_umplute_cu_dovleac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.