Cannelloni cu umplutură de pui

Printeaza

O reteta de cannelloni cu umplutura de pui din: carne tocata de pui, arahide, ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta tomate, lapte, unt, faina, parmezan, sare, piper alb, nucsoara, busuioc si patrunjel.

Ingrediente:Cannelloni cu umplutură de pui

  • 500 g carne tocata de pui
  • 100 g arahide
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 borcan mic de pasta tomate
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 100 g parmezan dat pe razatoarea mica
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara
  • frunze proaspete de busuioc si patrunjel

 

Mod de preparare:

Amesteci pasta de tomate cu frunzele proaspete de busuioc to­cate mărunt, piper alb, puţin zahăr (cam o linguriţă) şi laşi amestecul la temperatura camerei pentru ca aromele să se întrepătrundă. în­cingi cuptorul la foc iute (200 gra­de). Intr-o tigaie, încingi 2 linguri din uleiul de măsline şi căleşti în el ceapa tocată mărunt.

Pui apoi carnea de pui şi amesteci bine cu o spatulă de lemn, având grijă să desfaci cât de mult poţi carnea de pui. Laşi să se soteze îm­preună 10 minute, la foc mediu, amestecând din când în când, până carnea s-a rumenit frumos.

Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară. între timp, din arahide, restul uleiului de măsline, pătrun­jelul şi busuiocul proaspăt, pre­pari în blender un sos (pesto) pe care, alături de usturoiul curăţat şi zdrobit, respectiv 3 linguriţe din sosul de roşii, le torni peste carne şi amesteci bine din nou, lăsând la foc mediu alte 5 minu­te.

Pui compoziţia obţinută într-o pungă mai groasă, pe care o tai la un capăt şi umpli astfel cannelloni. Intr-un vas termorezistent, aşezi jumătate din sosul de roşii, aranjezi cannelloni şi torni deasu­pra restul sosului de roşii.

Pentru sosul de caşcaval, topeşti într-o crăticiară untul, iei de pe foc, pui făina, laptele şi amesteci bine cu telul.

Pui din nou sosul pe foc mic şi îl laşi circa 4-5 minute, până capătă consistenţă. în sosul cald, pui jumătate din cantitatea de parmezan ras şi amesteci bine, până se topeşte. Torni sosul cald peste sosul de roşii care acope­ră cannelloni.

Presari deasupra restul de parmezan şi dai tava la cuptor pentru 20 de minute.

Cannelloni cu umplutură de pui

Cannelloni cu umplutură de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.