Cannelloni
PrinteazaCannelloni sunt nişte paste de formă pătrată sau tubulară. Aluatul tăiat în pătrate se fierbe, apoi în aceste pătrate se pune umplutură, se ruleza şi se dau la copt într-un sos bechamel sau într-un sos de brânză. Cannelloni sunt cunoscute şi sub denumirea de pasta pipiera, sau „ţevi mari”. In Statele Unite, aceste paste se numesc manicotti şi se rulează pe diagonală, în timp ce cannelloni din Italia sunt rulate de-a lungul unei laturi a pătratului.
Umplutura, partea cea mai importantă, se face din carne tocată sau un amestec de carnaţi, fructe de mare, brânză ricotta şi spanac, uneori şi ciuperci de pădure. Umplutura trebuie să fie proaspăt preparată şi foarte delicată.
La început, pătratele de aluat din care se vor face cannelloni se fierb puţin. După aceea, ele se scurg de apă cu grijă, ca să nu se rupă. Când s-au răcit, pe fiecare pătrat se pune puţină umplutură şi se rulează, rezultând astfel un fel de „ţevi”, care se aranjează într-o tavă una lângă cealaltă, se acoperă cu un sos gros, se presară cu parmezan ras şi se dau la cuptor.
Deşi italienii servesc cannelloni ca aperitiv cald înaintea mesei, în alte părţi ale lumii aceste paste sunt servite ca fel principal.
Cannelloni
Pofta buna!