Canneloni cu crab si crevete

Printeaza

O reteta de canneloni cu crab si crevete din: urda, sare de telina, zeama de lamaie, marar, piper rosu, crevete, rucola, carne de crab, lazane, cascaval, suc de rosii, vin alb sec, ulei de masline, patrunjel si zahar.

Ingrediente:Canneloni cu crab si crevete

  • 500 g urda sau branza de vaci proaspata
  • un praf de sare de telina
  • zeama de la 1 lamaie si coaja razuita de la 1-1/2 lamaie
  • o legatura marar, tocat
  • un praf piper rosu
  • 600 g crevete, prefierte, taiate bucati
  • 100 g rucola, taiata
  • 600 g carne de crab din conserva, bine scursa de lichid
  • 16 goi e lazane proaspete
  • 150 g cascaval, razuit

pentru sos:

  • 1 l suc de rosii
  • 250 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei de masline
  • catea frunze de patrunjel, tocat
  • 1 lingurita zahar

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Unge cu ulei un cas termorezistent. Intr-un vas pe foc, fierbe sucul de rosii cu vinul, 15 minute. Adauga uleiul, patrunjelul si zaharul. Toarna cateva linguri in vas si unge uniform baza acestuia.

Freaca urda sau branza de vaci pana cand se omogenizeaza. Combina cu restul ingredientelor, cu exceptia foilor de lazane si a cascavalului. Pune cate o lingura din amestec pe fiecare foaie, ruleaza si asaza-le intr-un vas intr-un singur strat.

Toarna sosul deasupra, presara cascavalul, acopera cu folie si da la cuptor 30 de minute sau pana cand foile sunt fierte. Indeparteaza folie si da din nou la cuptor 8 minute. Serveste cu salata verde.

Canneloni cu crab si crevete

Canneloni cu crab si crevete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.