Cannoli cu fistic din: faina, oua, unt, zahar, cacao, scortisoara, vin, ricotta, ciocolata, fistic. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 2 ouă 500 g unt 40 g zahăr o lingurită cacao o lingurită scortisoară 30 ml vin foarte dulce Pentru umplutură: 500 g ricotta 175 g zahăr esentă de vanilie 100 g ciocolata 150 g […]
Cannoli de ciocolata
PrinteazaCannoli de ciocolata din: unt, zahar pudra, ou, faina, cacao, ulei, branza ricotta, zahar pudra, caise si ciocolata.
- 15 g unt moale
- 2 linguri zahar pudra
- un ou
- 150 g faina
- o lingura praf de cacao
- ulei vegetal pentru prajire
pentru umplutura:
- 500 g branza ricotta
- 175 g zahar pudra
- 75 g caise uscate
- 75 g ciocolata
Mod de preparare:
Se bate oul; se parat se bate untul cu o lingura de zahar pudra; ambele se amesteca si totul se bate pana se obtine o masa omogena.
Se presara faina si cacao. Se framanta aluatul, i se da forma de gogoasa, se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider.
Se lasa 15 minute.
Se intinde aluatul pentru a obtine un dreptunghi cu dimensiunile de 30×26 cm.
Se taie in 3 fasii. Din folie se taie 4 dreptunghiuri cu care se invelesc fasiile de aluat, fixandu-le cu apa.
Intr-o cratita se toarna ulei pana la jumatate si se pune la foc sa se incinga, pentru ca, atunci cand va fi lasat sa cada cubul de aluat in ulei, acesta sa se rumeneasca. Aluatul se prajeste timp de un minut.
Se face umplutura – se amesteca branza ricotta, zaharul pudra, caisele uscate si ciocolata taiate marunt – si se umplu cannoli.
Inainte de servire, cannoli se presara cu zahar pudra.
Cannoli de ciocolata
Pofta buna!
poate iti place si:
Cannoli cu fistic
Pofta buna!
ciocolata alba se pune in crema, da?
Vreau si eu unul 🙂
Ce pofta mi-ai facut