Cannoli cu fistic
PrinteazaCannoli cu fistic din: faina, oua, unt, zahar, cacao, scortisoara, vin, ricotta, ciocolata, fistic.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 2 ouă
- 500 g unt
- 40 g zahăr
- o lingurită cacao
- o lingurită scortisoară
- 30 ml vin foarte dulce
Pentru umplutură:
- 500 g ricotta
- 175 g zahăr
- esentă de vanilie
- 100 g ciocolata
- 150 g fistic
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva robotului şi se amestecă, apoi aluatul se lasă o oră la rece.
Se intinde aluatul, nu mai gros de 2 mm, si se taie cercuri. Se unge cu unt un tub de inox, se aşază un cerc. de aluat şi se lipesc extremitătile cu putină apă.
Se introduce tubul de inox in baie de ulei bine incins, se lasă un minut, se scoate tubul şi se pune ruloul pe hârtie absorbantă. După ce se răcesc, rulourile se inmoaie in ciocolată topită la bain-marie.
Pentru umplutură, se amestecă ingredientele, se pune crema obtinută intr-o seringă de bucătărie, se umplu rulourile si se trec apoi capetele prin fistic măruntit.
Pofta buna!