Cannoli Siciliani – Reteta gustoasa si usor de preparat

Printeaza

Cannoli Siciliani – Reteta gustoasa si usor de preparat din: faina, zahar, unt, vin, sare, ulei, ricotta, zahar pudra, extract de vanilie, coaja de portocala, ciocolata neagra.

Cannoli sunt un desert italian iconic, dar astăzi vă prezentăm o reinterpretare modernă a acestui deliciu clasic. Această versiune captivantă a Cannoli Siciliani combină tradiția cu inovația, pentru a oferi o experiență gustativă unică.

Reteta Cannoli Siciliani

Ingrediente:

  • 1 cană de făină
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de unt, topit
  • 1/4 cană de vin sau rom
  • O praf de sare
  • Ulei pentru prăjit

Pentru umplutură:

  • 250 g ricotta proaspătă
  • 1/2 cană de zahăr pudră
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • Coajă rasă de portocală sau lămâie
  • Ciocolată neagră, fărâmițată sau cireșe confiate (opțional, pentru umplutură)

 

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecați făina, zahărul și sarea.

Adăugați untul topit și vinul sau romul. Amestecați până când formați un aluat omogen.

Învelește aluatul în folie de plastic și lasă-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin o oră.

Întindeți aluatul subțire și tăiați-l în cercuri mici.

Înfășurați cercurile de aluat în jurul tuburilor de metal sau lemn și sigurați-le cu un vârf de aluat.

Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă și prăjiți cojile până devin aurii și crocante. Scoateți-le și lăsați-le să se răcească.

Pentru umplutură:

Într-un bol, amestecați ricotta cu zahărul pudră, extractul de vanilie și coaja rasă de portocală sau lămâie.

Dacă doriți, puteți adăuga ciocolată neagră fărâmițată sau cireșe confiate pentru un gust extra.

Asamblare:

Umpleți cannoli cu amestecul de ricotta folosind o pungă de patiserie sau o lingură.

Optional, presărați puțin zahăr pudră sau cacao deasupra pentru un aspect elegant.

Cannoli Siciliani – Reteta gustoasa si usor de preparat

Valori nutriționale (aproximative per porție):

  • Calorii: 120-150 kcal
  • Carbohidrați: 15-20 g
  • Proteine: 5-7 g
  • Grăsimi: 5-8 g

 

Cannoli sunt un desert sicilian tradițional, constând din coji crocante umplute cu un amestec cremos de ricotta și zahăr, adesea aromatizat cu vanilie sau coajă de citrice.

Aceste delicioase prăjituri au devenit un simbol al bucătăriei italiene și sunt apreciate în întreaga lume.

Această reteta vă va fermeca papilele gustative cu textura lor crocantă și umplutura bogată și aromată. Acest desert impresionant este perfect pentru a impresiona la orice ocazie specială sau pentru a vă răsfăța într-o zi obișnuită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Cannoli cu fistic

Cannoli cu fistic din: faina, oua, unt, zahar, cacao, scortisoara, vin, ricotta, ciocolata, fistic. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 2 ouă 500 g unt 40 g zahăr o lingurită cacao o lingurită scortisoară 30 ml vin foarte dulce Pentru umplutură: 500 g ricotta 175 g zahăr esentă de vanilie 100 g ciocolata 150 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.