Cannoli sicilieni umpluţi

Printeaza

O reteta delicioasa de cannoli sicilieni umpluti din: faina alba, ou, galbenus, unt, alune, zahar, ulei de arahide, scortisoara, samantana, galbenusuri, lamaie, ciocolata, ricotta, fructe confiate si zahar pudra.

Ingrediente:Cannoli sicilieni umpluţi

pentru aluat:

  • 250 g faină albă
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 30 g unt
  • 50 g alune
  • 30 g zahăr
  • 1 l ulei de arahide
  • 1/2 linguriţă scorţişoară

pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 250 ml smântână dulce
  • 75 g zahăr
  • 30 g faină albă
  • 2 gălbenuşuri,
  • 1 lămâie
  • 30 g ciocolată menaj
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru umplutura:

  • 350 g ricotta
  • 150 g fructe confiate mixte
  • 1 lămâie,
  • 50 g zahăr

pentru decor:

  • zahar pudra

Mod de preparare:

Aşază faina în formă de fântână şi pune în mijloc 1 ou, 1 gălbenuş, untul şi alunele măcinate fin.

Adaugă scorţişoara, zahărul, frământă bine şi lasă aluatul să se odihnească 30 de minute.

Pentru cremă, pune la fiert laptele cu zahărul şi coaja de lămâie.

Separat, freacă 2 gălbenuşuri cu zahărul vanilat şi cu faina.

Când laptele clocoteşte, toarnă-l peste com­poziţia obţinută şi lasă să fiarbă, amestecând continuu, până când obţii o cremă. Las-o să se răcească.

Bate smântână şi încorporeaz-o în crema răcită. Adaugă ciocolata rasă şi pune compoziţia în frigider.

Pune ricotta într-un castron, adaugă coaja rasă de lămâie, zahărul şi fructele zaharisite, apoi omogenizează.

Intinde o foaie subţire de aluat cu grosimea de 2-3 mm.

Taie din ea romburi cu latura de 7-8 cm cu ajutorul rotiţei de patiserie şi înfaşoară-le pe cilindri metalici, lipind între ele colţurile de pe diagonala mică a romburilor.

Prăjeşte-le în baie de ulei fierbinte circa 1-2 minute până capătă o culoare aurie.

Scoate-le pe hârtie absorbantă.

Umple cu un poş cannoli cu crema de ciocolată şi cu amestecul de ricotta, apoi aşază-i pe un platou. înainte de a-i servi, presară-i cu zahăr pudră.

Cannoli sicilieni umpluţi

Cannoli sicilieni umpluţi

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • cannoli siciliani reteta
  • cannoli cu carne
  • reteta de cannoli
  • reteta cannoli cu carne
  • reteta cannoli cu ricotta

2 comentarii

  1. MII DE MULTZUMIRI PTR ACEASTA RETETA .
    DE MULT O CAUTAM.
    AM VAZUT LA ,,REAL TIME ,,ITALIA,LA EMISIUNEA LUI BADDY VELASTRO BOSS,SICILIAN , CARE TRAIESHTE IN SUA , CA LE FACE IN FIECARE AN
    FELICITARI , ESTE EXPLICATA RETETA FF BINE
    DE SFANTUL PATRICK , (PATRONUL IRLANDEI , MARE FACATOR DE MINUNI , CARE POARTA UN TRIFOI CU TREI FOI , VERDE , SARBATORIT PE 17 MARTIE )UMPLUTZI CU CREMA VERDE …
    SANATATE ,
    RODICA-SHTEFANIA , RE, ITALIA

  2. Foarte tare reteta de cannoli umpluti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.