Cannoli
PrinteazaCannoli din: faina, unt, cacao, ou, zahar, vin de marsala, ulei, branza ricotta, zahar pudra, lapte, ciocolata de casa, dovleac, coaja de portocala.
Ingrediente:
aluatul:
- 150 g făină
- 30 g osînză sau unt
- 15 g cacao amară
- un ou
- 25 g zahăr
- o jumătate de pahar de vin de Marsala
- ulei
umplutura:
- 500 g brînză ricotta
- 250 g zahăr pudră
- una-două linguri de lapte
- 100 g ciocolată de casă (tăiată bucăţele)
- 50 g dovleac confiat
- puţină scorţişoară
- coajă de portocală confiată
decorul:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pregăteşte aluatul amestecînd toate ingredientele. Cînd s-a format o compoziţie omogenă, lasă-l să se odihnească o oră. Intinde o foaie subţire şi taie din ea pătrate cu latura de 10 cm. la 12 cilindri pentru cannoli (dacă nu ai de unde să cumperi astfel de cilindri din oţel, pot fi confecţionaţi din tuburi mai groase de trestie).
Pe fiecare cilindru aşază cîte o bucată de aluat, pe diagonală, şi ruleaz-o, apăsînd uşor cu degetul pe partea unde capetele aluatului vin unul peste altul. Prăjeşte aluatul astfel modelat într-o tigaie mai adîncă, în care ai pus ulei din abundenţă.
Cînd s-au rumenit, scoate cilindrii, lasă-i să se răcorească, apoi trage aluatul de pe ei. Pregăteşte umplutura amestecînd ricotta cu zahărul, scorţişoara şi laptele. Cînd a devenit o compoziţie omogenă, adaugă bucăţile de ciocolată, dovleacul confiat şi coaja de portocală confiată.
Umple fiecare bucată de cannoli cu această cremă de ricotta şi presar-o cu zahăr pudră.
Cannoli
Poftă bună!
Incoming search terms:
- cannoli reteta
- reteta cannoli
Mi-ai facut pofta cu cannoli astia. Arata foarte bine, imi ploua in gura