Cannoli

Printeaza

Cannoli din: faina, unt, cacao, ou, zahar, vin de marsala, ulei, branza ricotta, zahar pudra, lapte, ciocolata de casa, dovleac, coaja de portocala.

Cannoli

Ingrediente:

aluatul:

  • 150 g făină
  • 30 g osînză sau unt
  • 15 g cacao amară
  • un ou
  • 25 g zahăr
  • o ju­mătate de pahar de vin de Marsala
  • ulei

umplutura:

  • 500 g brînză ricotta
  • 250 g zahăr pudră
  • una-două linguri de lapte
  • 100 g cio­colată de casă (tăiată bucăţele)
  • 50 g dovleac confiat
  • puţină scorţişoară
  • coajă de portocală confiată

decorul:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pregăteşte aluatul amestecînd toate ingredientele. Cînd s-a format o compoziţie omogenă, lasă-l să se odih­nească o oră. Intinde o foaie subţire şi taie din ea pătrate cu latura de 10 cm. la 12 cilindri pentru cannoli (dacă nu ai de unde să cumperi astfel de cilindri din oţel, pot fi confecţionaţi din tuburi mai groase de trestie).

Cannoli

Pe fiecare cilindru aşază cîte o bucată de aluat, pe diagonală, şi ruleaz-o, apăsînd uşor cu degetul pe partea unde capetele aluatului vin unul peste altul. Prăjeşte aluatul astfel modelat într-o tigaie mai adîncă, în care ai pus ulei din abundenţă.

Cannoli

Cînd s-au rumenit, scoate cilindrii, lasă-i să se răcorească, apoi trage aluatul de pe ei. Pregăteşte umplutura amestecînd ricotta cu zahărul, scorţişoara şi laptele. Cînd a devenit o compoziţie omogenă, adaugă bucăţile de ciocolată, dovleacul confiat şi coaja de portocală confiată.

Cannoli

Umple fiecare bucată de cannoli cu această cremă de ricotta şi presar-o cu zahăr pudră.

Cannoli

Cannoli

Cannoli

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • cannoli reteta
  • reteta cannoli

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta cu cannoli astia. Arata foarte bine, imi ploua in gura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.