Cap de porc condimentat
PrinteazaCap de porc condimentat din: cap de porc, sare, piper, dafin, ceapa.
- un cap de porc
- 200 g sare
- o lingură boabe de piper negru
- 5 foi dafin
- 3 cepe
Mod de preparare:
Se taie capul de porc, înlăturând pe cât posibil oasele. Sarea se pune într-un vas suficient de mare care să cuprindă capul de porc, se toarnă apă şi se amestecă pentru dizolvare.
Se pune capul de porc şi se lasă aşa peste noapte, la frigider.
A doua zi, se spală şi se pune la fiert cu boabele de piper, foile de dafin şi ceapa întreagă. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert, la foc mic, pentru 6 ore. Se lasă apoi sâ se răcească.
Se desface cu grijă toată carnea, se taie şi se pune într-o folie de plastic legată la un capăt. Zeama se strecoară şi se fierbe circa 20 de minute, să scadă bine.
Se toarnă zeama peste carne, se leagă la al doilea capătji se lasă la frigider peste noapte.
Pofta buna!