Rasol de porc cu sos de hrean cu garnitură de zarzavat, cartofi si varză cu afumătură Ingrediente: 1,600 kg nucă şi os 3 morcovi 2 ţeline 1 ceapă 1 fir praz sare piper boabe 300 g cartofi 1 varză creaţă 80 g unt 1 legătură pătrunjel 30 g hrean 1/2 lingură făină 2 gălbenuşuri o […]
Cap de porc fiert cu sos de hrean
PrinteazaCap de porc fiert cu sos de hrean din: porc, sare, otet, hrean, piper, ceapa, mustar, morcovi, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 cap de porc (aprox. 2-3 kg),
- 2 linguri cu sare
- 4 linguri cu oţet
- 2 linguri cu hrean ras
- piper boabe
- 1 ceapă
- 2-3 linguri cu muştar
- 2 morcovi
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de oasele mici, treceţi capul pe flacără mare ca sa se parleasca tot părul, apoi aşezaţi-l pe planşeul de lucru şi frecaţi-l energic cu sare grunjoasă şi mălai până când şoriciul se albeşte. Spălaţi în 2-3 ape.
Puneţi carnea sa fiarbă într-un vas mare. Acoperiţi cu apă rece, lăsaţi să dea in clocot 4-5 mm, apoi aruncaţi apa.
Spălaţi vasul şi carnea cu atenţie, umpleţi cu 6-8 1 de apă rece şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 2 ore.
Spumuiţi des ca să aveţi o zeama limpede. După 1 oră de fierbere puneţi în vasul cu carne ceapa taiata sferturi, boabe de piper, 1 linguriţă cu sare, morcovii tăiaţi felii şi tije de pătrunjel verde.
Continuaţi fierberea încă 1 oră. Scoateţi carnea într-o cratiţă largă, desprindeţi-o de pe oase şi aşezaţi-o pe un platou mare.
Faceţi un sos din: oţet, 1 pahar cu zeamă de carne, muştar, hrean ras şi sare.
Serviţi lângă carnea fierbinte. Alături pâine de casă şi vin roşu.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rasol de porc cu sos de hrean cu garnitură de zarzavat, cartofi si varză cu afumătură
Carne rasol cu sos de hrean
Carne rasol cu sos de hrean din: carne, hrean, franzela, lapte, sare, otet, marar. Ingrediente: carne fiartă în supă (rasolul) 1 rădăcină de hrean 1 felie de franzelă 1 pahar cu lapte sare 2 linguri cu oţet mărar tocat Mod de preparare: Daţi hreanul pe râzătoare, puneţi peste el sare. Fărâmiţaţi miezul de franzelă, […]
Pofta buna!