Cap de porc pe varza
PrinteazaCap de porc pe varza din: cap de porc, varza acra, rosii, sare, piper, boia, dafin, marar.
- 1,5 kg cap de porc
- 2 kg varză acră
- 300 g roşii
- sare
- piper
- boia de ardei
- dafin
- mărar
Mod de preparare:
Capul de porc, pârlit de eventualul păr, se spală şi se fierbe la foc domol într-un litru de apă, împreună cu foaia de dafin şi sarea, având grijă să se spumuiască bine.
Când carnea se desprinde pe os, cam după o oră-o oră şi jumătate, se strecoară şi se pun, în zeama strecurată, varza tăiată fideluţă, bucăţile de came de mărime potrivită (oasele se aruncă), cimbrul, boiaua şi mărarul uscat.
Se lasă să fiarbă, la foc molcom o oră, după care se decorează cu roşiile tăiate rondele şi se dă la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!