Cap de porc pe varza

Printeaza

Cap de porc pe varza din: cap de porc, varza acra, rosii, sare, piper, boia, dafin, marar.

Ingrediente:Cap de porc pe varza

  • 1,5 kg cap de porc
  • 2 kg varză acră
  • 300 g roşii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • dafin
  • mărar

 

Mod de preparare:

Capul de porc, pârlit de eventualul păr, se spală şi se fierbe la foc domol într-un litru de apă, împreună cu foaia de dafin şi sarea, având grijă să se spumuiască bine.

Când carnea se desprinde pe os, cam după o oră-o oră şi jumătate, se strecoară şi se pun, în zeama strecurată, varza tăiată fideluţă, bucăţile de came de mărime potrivită (oasele se aruncă), cimbrul, boiaua şi mărarul uscat.

Se lasă să fiarbă, la foc molcom o oră, după care se decorează cu roşiile tăiate rondele şi se dă la cuptor 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.