Cap de porc umplut cu garnitură de salată de sezon
PrinteazaCap de porc umplut cu garnitură de salată de sezon
- 1 cap de porc intact
- 1 kg carne de porc
- 200g ficat de porc
- 200g slănină
- 200g limbă afumată sau şuncă presată
- 2 ouă
- 4 căţei usturoi
- 30g unt
- 6-8 foi gelatină
- 1 pahar vin
Mod de preparare:
Capul se curăţă bine şi cu un cuţit bine ascuţit se scot toate oasele fără să se perforeze pielea. Se spală bine şi se usucă cu un şervet.
Se face tocătură din carnea de porc iar ceapa fiartă, usturoiul şi franzela înmuiată şi stoarsă se dau prin maşina de tocat şi apoi se amestecă cu sare, piper, mirodeniile, coniacul, 2 ouă crude, slănina, ficatul şi limba tăiate cuburi mici.
Cu această tocătură se umple capul. Se pune deasupra un capac din şorici şi se coase pe marginea capului. Se înveleşte într-un şervet, se leagă şi se fierbe împreună cu oasele, sare şi 1 ceapă circa 3 ore.
Cînd este fiert, se scoate şi, cînd s-a răcit, se aşază pe platou şi se unge (cu o pensulă) cu esenţă de carne şi aspic. Se decorează cu unt amestecat spumos cu ajutorul unui cornet subţire. Ochii se pun din 2 jumătăţi de măsline.
Din zeama în care a fiert se poate face un aspic limpezit cu albuş, 6-8 foi gelatină si un pahar de vin.
Se serveşte cu diferite salate, castraveţi acri .
Capul preferat este cel dc mistreţ aranjat pe platou cu colţii lui.
Pofta buna!
.
Incoming search terms:
- cap de porc la cuptor