Cap de porc
PrinteazaCap de porc din: cap de porc, usturoi, otet, dafin, piper.
- 1 cap de porc
- usturoi
- sare
- opţional: 1 lingură oţet, foi de dafin, boabe piper
Mod de preparare:
Capul de porc (ce a mai rămas după ce s-au scos anumite părţi care interesează în mod separat, ca de exemplu urechile, limba etc.) se curăţă, se spală bine şi se pune la fiert cu apă cât să-l acopere. In apă se pune sare şi opţional: 1 lingură oţet, foi de dafin, boabe de piper etc. Se fierbe înfundat la foc potrivit, până ce carnea se ia de pe oase.
Atunci se scoate capul şi se curăţă carnea de pe oase. Carnea se aşazâ pe un platou (castron), peste ea se toarnă o parte din zeama în care a fiert capul, care a fost fiartă suplimentar încă circa un sfert de oră.
Se serveşte fie cu mujdei mai concentrat, fie cu sos de hrean.
Pofta buna!