Borş din cap de miel cu legume si orez din: cap de miel, costite de miel, coada, ceapa, morcov, telina, ardei gras, leustean, bors si orez. Este un borş care nu se drege cu ou sau smântână, pentru a-şi păstra savoarea. Ingrediente: 1 cap de miel şi 2–3 costiţe coada 1 ceapă 1 morcov […]
Cap de miel in aluat
PrinteazaCap de miel in aluat din: cap de miel, otet, untura, ulei, sare, piper, faina, apa, drojdie.
- 1 cap de miel
- 20 ml otet
- 100 g untura sau 100 ml ulei
- sare
- piper
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g faina
- 120 ml apa
- 5-7 g drojdie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Se pregateste mai intai un aluat simplu de paine si se lasa sa dospeasca.
Capul de miel se curata bine, se stropeste cu otet, se spala, se zvanta, apoi se presara pe el sare si piper.
Din aluat se intinde o foaie, in mijlocul careia se asaza capul de miel, uns cu untura sau ulei.
Se inveleste bine in aluat, eliminand cu cutitul surplusul de coca. Se unge si pe dinafara aluatul cu untura.
Din restul de aluat se pot modela diferite elemente decorative, cu care se infrumuseteaza coca in care a fost invelit capul de miel.
Se pune la copt, la foc mic, intr-o tava rotunda pentru placinte sau pasca.
Este gata atunci cand aluatul s-a rumenit frumos.
Pofta buna!
poate iti place si:
Borş din cap de miel cu legume si orez
Pofta buna!