Cap de miel in aluat

Printeaza

Cap de miel in aluat din: cap de miel, otet, untura, ulei, sare, piper, faina, apa, drojdie.

 

Ingrediente:Retete_RestauranteDeLux.ro_1

  • 1 cap de miel
  • 20 ml otet
  • 100 g untura sau 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 120 ml apa
  • 5-7 g drojdie
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se pregateste mai intai un aluat simplu de paine si se lasa sa dospeasca.

Capul de miel se curata bine, se stropeste cu otet, se spala, se zvanta, apoi se presara pe el sare si piper.

Din aluat se intinde o foaie, in mijlocul careia se asaza capul de miel, uns cu untura sau ulei.

Se inveleste bine in aluat, eliminand cu cutitul surplusul de coca. Se unge si pe dinafara aluatul cu untura.

Din restul de aluat se pot modela diferite elemente decorative, cu care se infrumuseteaza coca in care a fost invelit capul de miel.

Se pune la copt, la foc mic, intr-o tava rotunda pentru placinte sau pasca.

Este gata atunci cand aluatul s-a rumenit frumos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Borş din cap de miel cu legume si orez

Borş din cap de miel cu legume si orez din: cap de miel, costite de miel, coada, ceapa, morcov, telina, ardei gras, leustean, bors si orez. Este un borş care nu se drege cu ou sau smântână, pentru a-şi păstra savoarea.    Ingrediente: 1 cap de miel şi 2–3 costiţe coada 1 ceapă 1 morcov […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.