Vitel Orloff – O Delicatesă Franțuzească cu Iz Rusesc: Rețetă clasică și delicioasă din: carne de vitel, sunca, branza gruyere, unt, ceapa, supa de pui, vin alb sec, sare, piper, ulei de masline, faina, frunze de patrunjel. Ingrediente: 600g de carne de vitel, tăiată subțire 150g de șuncă, tăiată subțire 150g de brânză Gruyère, […]
Cap de vitel umplut
PrinteazaCap de vitel umplut din: cap de vitel, umplutura, sosuri.
Ingrediente:
- 1 cap de vitel
- 500 g umplutură fină pentru carnati sau umplutură de ficat
- diferite sosuri (provansal, de ciuperci, de hrean)
Mod de preparare Cap de vitel umplut:
Alegem un cap de viţel întreg, curăţat de păr şi parlit. Il opărim cu apă clocotită.
Apoi il punem în apă rece, ca să se dezmorţească. Scoatem carnea împreună cu pielea de pe oase, astfel încat capul întreg să-şi păstreze forma intactă.
După ce scoatem pielea capului de pe oase, o spălăm, o ştergem cu şervetul, o sărăm înăuntru şi o umplem foarte îndesat cu umplutură fină pentru carnaţi sau cu umplutură de ficat.
Coasem apoi cu aţă la spate, ca să nu se risipească umplutura şi îi dăm cu mai- nile forma naturală.
Invelim capul într-un şervet, legăm pe deasupra cu aţă şi îl punem într-o oală cu ceafa în jos.
Adăugăm toate oasele capului şi turnăm apă, cat să acopere. Lăsăm să fiarbă acoperit 3-3.5 ore liniştit.
Cand capul este gata, sărăm apa fără să scoatem capul din şervet şi lăsăm să se răcească, punand deasupra o mică greutate pentru a-i da forma naturală.
Apoi luăm şervetul, scoatem aţele, punem capul de viţel pe o farfurie şi acoperim cu un strat subţire de zeamă de carne foarte concentrată.
Ducem la rece, apoi turnăm un nou strat de zeamă de carne şi de fiecare dată ducem capul la rece.
Pentru a da capului aspectul natural, punem ochi de albuş coagulat, cu o bucăţică de caperă la mijloc, drept pupilă.
Capul de viţel se garniseşte cu aspic tăiat mărunt, obţinut din oasele care au fiert în aceeaşi oală.
Servim cu următoarele sosuri : provansal, de ciuperci, sos de hrean cu smantană.
Pofta buna!
Vitel Orloff – O Delicatesă Franțuzească cu Iz Rusesc: Rețetă clasică și delicioasă