Vitel cu Ciuperci și Vin Roșu – Deliciu Culinar din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de vita, ulei de masline, unt, cimbru, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500g carne de vitel (cotlet sau mușchi de vitel) 200g ciuperci proaspete, tăiate felii 1 ceapă medie, tocată mărunt 2 căței de usturoi, mărunțiți 200ml […]
Cap de vitel cu vinegreta
PrinteazaCap de vitel cu vinegreta din: cap de vitel, zarzavat de supa, vinegreta.
Ingrediente:
- 1 cap de vitel
- zarzavat de supa
- vinegretă
Mod de preparare:
Alegem un cap mic de viţel gata curăţat. Il tăiem în patru bucăţi şi. scoatem creierul, spălăm bucăţile şi le punem într-o oală, acoperite cu apă, să fiarbă pe aragaz (dacă nu este acoperit cu apă, capul se înnegreşte).
Luăm spuma, apoi punem zarzavatul, ca la supă : o ceapă, cateva boabe de piper şi cate o bucăţică de praz, ţelină şi morcov. Lăsăm să fiarbă 2-2.5 ore.
Cand este fiert capul, luăm oala de la foc şi lăsăm carnea să se odihnească. Apoi o desfacem de pe oase în bucăţi cam de 50 g, le punem într-o cratiţă sau pe o farfurie.
Strecurăm zeama de carne ; dacă este prea multă, o lăsăm să fiarbă, ca să scadă mai puţin de jumătate.
Cînd a scăzut zeama, o turnăm peste carne, ţinem mancarea pe plită pană la masă.
Servim capul de viţel cu puţină zeamă şi cu o vinegretă preparată numai din zarzavat, servită separat cu puţin usturoi.
Capul de viţel care rămane de la masă îl aşezăm pe o farfurie cu zeama lui si îl servim rece ca piftie.
Cap de vitel cu vinegreta
Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor
Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor din: carne de vitel, ceapa, usturoi, frunza de dafin, morcov, ulei de masline, sare, piper, ton in ulei, ansoa, galbenusuri de ou, capere, suc de lamaie, salata verde, lamaie, patrunjel. Vitel Tonnato este o rețetă italiană clasică care constă în carne de vitel subțire servită cu un […]