Capatana de porc cu varza murata
PrinteazaCapatana de porc cu varza murata
- 1/2 căpăţână de porc (poate fi şi afumată)
- 2 verze mici murate
- 2 frunze de dafin,
- 2 linguri bulion
- cimbru
- 1 lingură ulei
- sare
Mod de preparare:
Varza stoarsă de zeamă se toacă mărunt, se amestecă cu cimbru, bulion, condimente şi ulei şi se pune într-o cratiţă. S
e adaugă o ceaşcă de apă. Deasupra se pune căpăţână de porc tăiată bucăţi şi pudrată cu puţină sare. Se dă la cuptor la foc mare 20 minute, apoi la foc mic 40-50 minute.
Se scoate căpăţână pe o farfurie şi se amestecă bine varza cu grăsimea rezultată. Se aşază pe un platou termorezistent şi deasupra se pun bucăţile de căpăţână.
La servire se încălzeşte în cuptor. Se serveşte cu mămăliguţă şi ardei iute.
Pofta buna!
N-am mai gatit pana acum capatana de porc. Merita sa incerc.