Capia asortat la borcan
PrinteazaCapia asortat la borcan din: ardei, otet, apa, zahar, boabe de mustar, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g ardei roşu şi verde
- 250 ml oţet
- 250 ml apă
- 25 g zahăr
- 1 linguriţă boabe muştar
- 8 căţei usturoi
- sare după gust
- piper boabe
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii de seminţe şi nervuri, se opăresc în apă cu sare 3-4 minute, apoi se lasă la scurs, după care se pun în borcane. Se curăţă usturoiul şi se taie pe lung în sferturi.
Se fierbe apa împreună cu oţetul, usturoiul, zahărul şi cu condimentele (după gust), se toarnă amestecul peste ardei şi se lasă borcanele, acoperite cu un şervet, până a doua zi.
A doua zi se completează cu lichid, dacă este nevoie, şi se sigilează borcanele.
Pofta buna!