Cappuccino de mazăre cu mentă

Printeaza

O reteta de cappuccino de mazare cu menta din: mazare, sare, piper, boia, creveti, scortisoara, ceapa, unt, sherry sec, vin alb, supa de legume, smantana, iaurt, branza de vaci si menta.

Ingrediente:Cappuccino de mazăre cu mentă

  • 200 g mazăre congelată
  • sare
  • piper
  • boia
  • 250 g creveţi mari congelaţi
  • scorţişoară măcinată
  • 60 g ceapă tocată
  • 30 g unt
  • 100 ml Sherry sec
  • 50 ml vin  alb
  • 800 ml supă de legume
  • 150 ml smântână
  • 80 g iaurt
  • 80 g brânză de vaci
  • 1 lingură mentă tocată

 

Mod de preparare:

Se lasă să se decongeleze, se¬parat, mazărea şi creveţii. Se topeşte 1/2 din cantitatea de unt şi se căleşte 1/2 din cantitatea de ceapă, precum şi crevetele. Se scot din tigaie şi se condimentează.

Se prepară o bază-de supă: se încinge restul de unt şi se căleşte restul de ceapă. Se toarnă cele două soiuri de vin şi supa. Se lasă să fiarbă 5 min. Se completează cu smântână şi se dă în clocot. Cu puţin timp înainte de servire se pasează mazărea şi menta cu 2/3 din cantitatea de bază de supă, la care se adaugă o cantitate oarecare de iaurt, brânză de vaci şi mirodenii.

Se mai dă într-un clocot şi se potriveşte de sare şi piper. Restul de bază de supă se bate spumă şi se condimentează. In 4 ceşti de cafea se repartizează creveţii, apoi piureul de mazăre, iar deasupra spuma de supă; se presară deasupra scorţişoară măcinată.

Cappuccino de mazăre cu mentă

Cappuccino de mazăre cu mentă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.