Cappuccino de mazăre cu mentă
PrinteazaO reteta de cappuccino de mazare cu menta din: mazare, sare, piper, boia, creveti, scortisoara, ceapa, unt, sherry sec, vin alb, supa de legume, smantana, iaurt, branza de vaci si menta.
- 200 g mazăre congelată
- sare
- piper
- boia
- 250 g creveţi mari congelaţi
- scorţişoară măcinată
- 60 g ceapă tocată
- 30 g unt
- 100 ml Sherry sec
- 50 ml vin alb
- 800 ml supă de legume
- 150 ml smântână
- 80 g iaurt
- 80 g brânză de vaci
- 1 lingură mentă tocată
Mod de preparare:
Se lasă să se decongeleze, se¬parat, mazărea şi creveţii. Se topeşte 1/2 din cantitatea de unt şi se căleşte 1/2 din cantitatea de ceapă, precum şi crevetele. Se scot din tigaie şi se condimentează.
Se prepară o bază-de supă: se încinge restul de unt şi se căleşte restul de ceapă. Se toarnă cele două soiuri de vin şi supa. Se lasă să fiarbă 5 min. Se completează cu smântână şi se dă în clocot. Cu puţin timp înainte de servire se pasează mazărea şi menta cu 2/3 din cantitatea de bază de supă, la care se adaugă o cantitate oarecare de iaurt, brânză de vaci şi mirodenii.
Se mai dă într-un clocot şi se potriveşte de sare şi piper. Restul de bază de supă se bate spumă şi se condimentează. In 4 ceşti de cafea se repartizează creveţii, apoi piureul de mazăre, iar deasupra spuma de supă; se presară deasupra scorţişoară măcinată.
Cappuccino de mazăre cu mentă
Pofta buna!