Cappuccino italian
PrinteazaCappuccino italian a devenit una dintre variantele cele mai populare de cafea din lume.
Se prepară dintr-o cantitate mică de espresso tare, la care se adaugă lapte fierbinte şi spumă de lapte. în mod tradiţional, se decorează cu ciocolată rasă sau scorţişoară.
Numele băuturii provine de la faptul că băutura seamănă cu rasa călugărilor capucini ce au o robă maro cu glugă albă.
Prepararea unui cappuccino bun necesită stăpânirea unei tehnici speciale. Laptele trebuie încălzit corect, pentru a reţine cantitatea ideală de spumă, care este susţinută de minusculele bule de aer obţinute prin batere.
Cu cât laptele are mai puţină grăsime, cu atât mai multă spumă se va formă, iar din acest motiv se preferă laptele degresat pentru cappuccino. Cei care doresc să îl prepare în tasă şi posedă o cafetieră electrică obţin castitatea corectă de spumă prelucrând laptele f’ferbinte până se formează un capac de spumă.
Bâutura finală trebuie să conţină cantităţi egale de cafea, lapte şi spumă.
Când se toarnă laptele în cafea, se reţine cu o lingură spuma, care se adaugă la final. In ceaşcă, spuma trebuie să fie inconjurată de o margine maro de cafea.
Cappuccino italian
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/cappuccino-italian html